Töltés

Desigual: a világmárka, amelynek a neve is MÁS-t jelent

Van olyan nő, aki ne halmozna fel a lakásában – legyen az bármilyen apró is – táskákat és cipőket? Nem nagyon hisszük. Ha eddig mégsem tette volna, az csak azért lehet, mert nem került kapcsolatba a Desigual márkanévvel, s nem szeretett bele még egyetlen egy színes, izgalmas, karakteres és dinamikus táskacsodába sem. Már a név is azt jelenti, hogy MÁS. Innentől egyenesen következik, hogy ezek a dizájnerek által megálmodott táskák és cipők valóban mások. 

 

 

A táskák és a cipők is harmonizálnak színjeikben a ruhakollekciókhoz, de mégsem keltik azt a benyomást, mintha azok meghosszabbításai lennének. Képesek arra, hogy egyetlen önálló darabként feldobják a megszokott, mindennapi öltözékünket a nyár során.

Vibráló, nyárias színekben kínálnak papucsokat, akár azoknak, akik a pántos, kényelmes, akár azok, akik a lábujjközes megoldásokat részesítik előnyben. Szandálok vannak lapos és magas talpú, valamint magas sarkú kivitelben. Mindegyikük ötvözi a divatmárka elsődleges jegyeit a kényelemszeretettel. Láthatólag olyan cipőkről van szó, amelyet olyan emberek álmodtak meg, akik követni szeretnék az aktuális divatot, de a kényelemből sem engednek egy szemernyit sem, mert tudják, hogy a lábnak is kijár a kényeztetés, nem csak a bámuló szemeknek. Az utcai, sportosabb cipők már látványra is lenyűgözőket, ahogy visszaköszönnek rajtuk a sajátságos Desigual formák, mind színjeikben, mind grafikai megjelenésükben.

desigual 1Ugyanez igaz a táskákra is. A kínálatban van hátizsák, bevásárlótáska, vállon átvethető kisebb formájú tasak, s minden, amit csak el lehet képzelni formavilágban. Itt a fontos ugyan a praktikum, de a minőségi anyagválaszték mellett legalább annyira lényeges, hogy visszaköszönjenek a ruhadarabokról jól ismert minták. Érdekesség, hogy az első látásra bizony oda nem illőnek gondolt anyag vagy minta második ránézésre már tökéletesen illeszkedik az egészbe, s nem is érti a nézelődő, hogy ezt eddig miért is nem vette észre. Ezen a ponton szeret bele a Desigual márkába s kezd érezni ellenállhatatlan vágyat arra, hogy legalább egyet birtokoljon ezekből a darabokból. Persze vannak fanatikusok, akik nem állnak meg egynél.

Megtalálhatóak a kollekcióban az elegánsabb, visszafogottabb vonalú táskák, ahol az anyagban magában jelennek meg a jellemző mintázatok, de természetesen a táskák döntő többsége igazi másságot jelent. A Desigual márkajelzés mögött megbújnak nagy tárolórekeszek, amelyek a táska praktikumát jelzik, de a külső – tárolásra és díszítésre egyaránt alkalmas – csatos és patentos zsebek is ezt az irányvonalat követik, megtörve a felület egyhangúságát. A bőr és a mintás szövetek variálhatósága végtelen, így a világmárka jövője biztosított ezen a területen.

Kimondottan kedvező hír azoknak, akik szeretik mindennapjaikban az örök és elnyűhetetlen farmert viselni, hogy terveztek számukra bőr és farmer színvilágába illő darabokat, amelyekkel egyedi és mégis stílusos lehet az öltözékük. Válogatásra fel, mert ezt a színkavalkádot és ezt a formatervezést lehetetlen kihagyni, a ruhatárunk egyik közkedvelt alapdarabja lesz az, amelybe első látásra beleszeretünk.