Töltés

Colour blocking, avagy merj színesen öltözködni

A colour blocking nevű irányzat leginkább tavasszal és nyáron nagyon népszerű. Az irányzat hívei a szivárvány legkülönbözőbb színeit keverik össze. Azt viszont el kell ismerni, hogy merészség és magabiztosság sugárzik ezekről a ruhadarabokról. 

 


Az irányzatot leginkább a Desigual márka hozza közelebb a magyarokhoz, hiszen a ruháik teljes mértékben követik a colour blocking trendjét. A divattervezők ezekben az összeállításokban kicsit elrugaszkodnak a klasszikus daraboktól, és a feltűnőséget és az eleganciát szeretnék fiatalos külsőben megjeleníteni. A colour blocking lényege abban rejlik, hogy egymáshoz nem passzoló színeket párosítunk, úgy, hogy az összhatás mégis elegánsnak hasson. Például piros szoknyához vehetünk rózsaszín felsőt zöld kardigánnal. Ez így elsőre talán kicsit merésznek hathat, de itt is az árnyalatokon van a fő hangsúly.


desigual cikk2 belso


Változatos színvilágát a színek komplementereinek használatával éri el, vagyis a korábban már említett 12 részből álló színkör egymással szemben lévő színeit hozza össze. Azért persze nem árt óvatosan bánni a színekkel, hiszen egy rosszul megválasztott szett nem magabiztosságot, hanem súlyos ízlés ficamot eredményezhet. Az alap ruhadarabokat mindenképpen narancssárga, lila, kék és zöld színekben vásároljuk meg. Szerencsére az üzletek polcain egyre nagyobb a kínálat a változatos árnyalatú és színvilágú nadrágokból, felsőkből. Így biztosak lehetünk benne, hogy mindenki megtalálja a vele leginkább harmonizáló ruhadarabokat.


Pár jól megválasztott nadrág, szoknya és felső a reggeli rohanás idegőrlő percein is átsegíthet bennünket, mert biztosak lehetünk benne, hogy a ruháink harmonizálnak egymással. Ha pedig mégsem bízunk a választásunkban maradhatunk a semleges színárnyalatoknál is. Egy galambszürke nadrágot például remekül fel tud dobni egy narancssárga, vagy türkiz felső. Ugyanígy a fehéret sem kell csak és kizárólag feketével viselni. Minden ruha attól illik a legjobban a viselőjére, ha jól érzi magát benne.


A jól megválasztott színárnyalatok a magabiztos kisugárzás mellett szebbnek is látatnak bennünket, így szinte sugárzónak érezhetjük megjelenésünket. Nem kell az egyszerű megoldások mellett maradnunk, zöldet viselhetünk pirossal vagy kékkel is. Hivatali öltözékeket is nagyon feltud dobni egy változatos szín. Természetesen nem kell rögtön egy narancssárga nadrágkosztümre gondolni, mert az lehet, hogy nem tetszene a főnökünknek, de egy smaragd zöld vagy sötét kék ellen biztos nem lehet kifogása.


És éppen ebben rejlik a colour blocking varázsa a viselőjének nem kell a klsszikus sémákat követnie az öltözködésben. Az alapszabály mindösszesen annyi, hogy mintásat és színeset, egyszerű, de színben hozzáillő darabokkal viseljünk. Például egy zöld, türkiz, lila színekben pompázó felsőt egyszerű kék vagy zöld szoknyával vagy nadrággal hordhatunk. Mint ahogyan a bevezetőben is kiemeltük inkább a tavasz és a nyár trendje a colour blocking így nyugodtan szemezgethetünk a Desigual új 2015 tavaszi-nyári kollekciójának darabjaiból is, hiszen biztos, hogy találunk olyan ruhát, amit szívesen látnánk magunkon.


Nem szeretünk volna ötleteket adni, hogy ki mit válasszon, ezt az egyéni stílus dönti el. A lényeg annyi, hogy igenis merjünk színesebben öltözködni, ha beáll a jó idő.